Sokszor okoz gondot az, hogy kiválasszunk egy igazán tökéletes, finom italt, akár egy finom fogásokból álló vacsorához, akár egy kellemes baráti találkozóhoz. Még akkor sem feltétlenül egyszerű a dolgunk, ha egyébként azt már eldöntöttük, hogy milyen fajtájú ital fog landolni a kosarunkban.
Ilyen helyzetben szükség van némi támpontra, ami segít eligazodni a különféle lehetőségek között, s mintegy iránymutatóként támogat bennünket abban, hogy a lehető legjobb döntést hozzuk meg. Az alkoholoknál ilyen szempont lehet például az, hogy mennyire tradicionális, hagyománykövető egy gyártó az adott ital elkészítése során.
Nézzük példaként a konyakokat!
A Prémium Italnagykereskedés Online konyak kínálatát böngészve egészen biztosan találkozunk olyan nevekkel, amelyek ismerősen csengenek a számunkra. Egészen biztosan ezek közé tartozik a Hennessy is, amelynek egyedi, gyakorlatilag mással összetéveszthetetlen karaktere van, amiben bizony a mögötte lévő múltnak is nagy szerep jut. Nézzük meg, hogy milyen történetre tekinthet vissza ez a márka!
Korai kezdet, igazi családi vállalkozás
A 18. századra datálhatjuk a Hennessy történetének kezdetét, és az sem elhanyagolható tényező, hogy a kezdetek óta ugyanannak a családnak a kezében van a cég, így valóban töretlen hagyományok állnak mögötte. Nyilván a generációk közben váltották egymást, ám továbbvitték az eredeti vonalat, ami ma is érezhető ennek az italnak a karakterében.
Negyvenszer történik a lepárlás!
Azzal a legtöbb kulturált italfogyasztásnak hódoló ember tisztában van, hogy hatalmas a jelentősége annak, hogy a készítés során egyes folyamatok milyen hosszan zajlanak, illetve hányszor ismétlődnek meg. Pontosan ugyanígy a tölgyfahordós érlelés is ismert fogalom, ahogy jól tudjuk azt is, hogy az ital minőségére is hatással van az, hogy mennyi időt tölt ezekben az érlelés közben.
A Hennessy esetében negyvenszeres lepárlás történik, és az általuk használt francia tölgyfahordóknak olyan jelentőséget tulajdonítanak, hogy még azoknak a szakembereknek a képzésében is részt vesznek, akik a hordókat elkészítik a későbbiekben. Ezt érezzük egy Hennessy konyak minden egyes cseppjében: a törődést, a gondosságot, a töretlen hagyományokat és az odafigyelést. Pontosan ezáltal lesz olyan tökéletes ez a nedű.
Ne feledkezzünk meg a kóstolómesterekről sem!
Ők lesznek ugyanis azok, akik az adott konyakot tökéletesre keverik a számunkra. Ez a sok szakembert igénylő munka, a Hennessy konyak elkészítése önmagában is garancia arra, hogy valami páratlanul különleges itallal lesz dolgunk a palackok kinyitása után. Éppen emiatt ha a célunk az, hogy egy remek konyakot vásároljunk, akkor jó ötlet a Hennessyt választani.
Ez egy bárki számára elérhető, kifejezetten magas színvonalat képviselő, s egyedi zamatával bárkit elkápráztató ital, amely bármely eseményen képes megállni a helyét.




