Adjunk többrészes vászonképet ajándékba!

2024. június 10.

Egy közeli barátunk, szerettünk születésnapjára egyikünk sem szeret kommersz ajándékot adni, így a vászonkép általában elég sokszor előkerül, mint opció, hozzátesszük nem véletlenül. Egyedi megjelenésű, számos méretben készül és a vászon, amire a nyomtatás megtörténik, időtálló.

Milyen típusai léteznek a vászonképnek?

A vászonkép kétféle kivitelezéssel készül: fekvő illetve álló formátumban. Bár az elmúlt évek során egyre népszerűbb az is, hogy egy fotót több részletbe szedve jelenítenek meg. Az így kapott többrészes vászonkép pedig, amely a Vászonkép Szalonnál is megrendelhető minőség garanciával, kétségtelenül nagyon jól mutat a falon, a szoba uralkodó dísze lesz.

De nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, bármilyen nagy méretben elkészíthetők. Ha szeretnénk, akár egy 4 méter széles összeállítás is kivitelezhető. Az pedig már csak hab a tortán, hogy nem sokkal drágábbak, mint az egyrészes vászonfotó.

Mekkora méretben érdemes ilyen képet készíttetni?

Erre a kérdésre a válasz az, hogy csakis nagyobb méretben. 80 cm-nél kisebb szélesség alatt nem igazán érdemes nekivágni, mivel annyira kicsik lesznek az egyes darabok, hogy nem fog jól mutatni. Arról nem is beszélve, hogy a fenti webáruház munkatársainak sem lesz könnyű vele dolgozni, hiába rendelkeznek már több évtizedes tapasztalattal. 

Persze ezt a rendelkezésre álló falfelület nagysága is befolyásolja. Nem mindenhol fog elférni mondjuk egy 150 centiméter széles és 100 centiméter magas összeállítás.

A tervezés folyamata

Mivel a fentebb említett webáruháznál az előkészítés nem egy algoritmusra van bízva, hanem manuálisan történik, így nem fordulhat elő az, hogy valakinek az arca vagy rosszabb esetben a szeme kettévágásra kerül. Bár így némileg tovább tart majd egy-egy kép előkészítése, de legalább nem történnek ilyen megbocsáthatatlan balesetek.

Amit még ehhez a ponthoz mindenképpen szeretnénk elmondani, hogy sokan a többrészes vászonképek esetében is szabályszerűséget keresnek, pedig nem igazán vannak korlátok. Egy 3 méter széles kép ugyanúgy feldarabolható 5 vízszintes részre, mint 4 darab összevissza elrendezett elemre, ami mellesleg ugyanolyan jól mutat. 

Ezért is javasolják a szakértők inkább azt, hogy a kép hangulata legyen a mérvadó. Ha egy komoly, elegánsabb képről beszélünk, akkor jöhet a szimmetria. Amennyiben viszont lazább a hangulata, akkor szabadjára engedhető a kreativitás. 

Végül ejtsünk pár szót arról, hányas elosztás a nyerő!

Bár a leggyakoribb az 5 részes összeállítás, de ettől függetlenül ez még nem azt jelenti, hogy minden esetben ez a legideálisabb választás. 

Ilyenkor is a képet kell nézni. Tegyük fel mondjuk, hogy egy 4 fős család van a képen! Egy ilyen fotó elég furán fog mutatni egy 5 részes elrendezésben. Főleg ezért is küldenek a fentebb említett webáruház munkatársai minimum két látványtervet a gyártás előtt, hogy legyen viszonyítási alapunk.

Ajánló

Miért fontos a házszám?

Miért fontos a házszám?

Legyen szó kertes vagy társasházról, törvény is előírja, hogy minden ingatlanon fel kell tüntetni a házszámot. Nemcsak kötelességből, hanem saját...

bővebben